#ocuppychaos

Să fie cât se poate de clar, de la început: meseria mea e haosul.

TAB-uri, puști, revolvere, teroriști. Stai, mă, nu trage, că nu-s terorist, sunt tac-tu, ce dracu?! Taci, mă, mori. Pac. Țâțe goale, Occident, locuri de muncă. PCR, FSN, PSD. Ia, tată, președinte de președinte, politică de politică. Agricultura dă să moară. Să moară, dă-o dracu’, plec din țară. Fă-te, mamă, medic, se câștigă bine. Sau preot, mamă. Dă-i în morții lor și pe preoți, cu biserica lor. Minerii. Ce frumoși, sunt, mamă! Cum au venit ei să apere valorile democrației! Păi, pentru ce-am murit la Revoluție, ha? Copiii… doamne, câți copii prin tot felul de locuri. Uitați de lume. Să-i ia englejii. Da nu ăia pedofili; ăia ai lu’ Baroneasa. Să ne dea dom’ne, prețu’ corect. Cine-a-ngrijit dă el nouă lunișoare, ha? Ia copilu’, care copil? La noi n-a ajuns nimica, dom’ne.

5%. N-ajunge. 10%. Așa mai merge. Băgăm la zdup câțiva de la voi, apoi câțiva de la noi. Cam câți? Nu e treaba ta, mă, noi suntem la putere. Veniți, grijania mă-tii de intelectuali, murrriiiț’! Uite, cum tipăreau bani falș’ și mașini dă scris bani, da? Am rezolvat problema copiilor instituționalizați, ne concentrăm acum pe NATO și UE. Îi dăm Americii o tabără, două, pe lângă Kogălniceanu. Vin săptămâna viitoare dă la Bechtel: să ai grijă să fie mulțumiți, da? Da, șefu’! Îi duc la Caru cu Bere, la un club dă noapte, le fac capu’ mare, îi duc la premier, le promit orice. Numa’ să intrăm și noi în  NATO, că e obiectiv politic în circumscripție.

La alegeri s-a furat, dom’ne. Cine e lider în audiențe? PRO, Antena, Oteve-u’? Mă piș, frate, mă uit la Discaverii. Documentare bune, tragi o iarbă, dai țiparu’ la carapace, dormi liniștit. Unii zic că aj avea talent la poezie. Mă arunc în scris, frate, pă pâinea și casa mea. Nu mă duc în Spania, ca fraerii. Deschid un service auto, trag pă dreapta cât să poate. Acumulare agresivă de capital. S-a furat la alegeri, dom’ne, pă ochii mei. FNI: FMI nu zice nimic. Luaț’ d’aici, bani gratis. Dați afară. Pă cine, dom’ne, că n-a mai rămas nimeni?! Pă medici, pă profesori, pă ajdia cu cultura. Să-nvețe cum e greu’. De la vamă n-a mai venit nimica? Ăla de la finanțe nu-i al nostru? Ce dracu’ se-ntâmplă-n țara asta, cine-i la putere, bă? Să fie clar, Constanța-i a lu’ Mazăre, nu te bagi peste om. Nu-i frumos, poate mai avem nevoie de el. Mungiu, da, dom’ne, societatea civilizată. Să se facă ordine. Să dăm drumu’ la biciclete pe străzi. CDR, PNȚCD, diverse.

Și câinii? E animale, dom’ne, nu știe. Tot oamenii sunt de vină, dacă mă întrebați. Nu te-ntreabă nimeni, fraere, marș acasă. Nu te bagă nimeni în seamă. Hai, energia la franceji și italieni, ceva resurse la nemți și cu mașinile, cu astea, să fie toată lumea mulțumită. Nu vor ungurii. Nu le dăm Ardealu’, să fie clar. N-au cerut Ardealu’. Da’ ce vor? Agricultură și turism. Le dau eu… truism d-ăsta imediat. Vreau să văd zgârie-nori ca în America. Sau ca la Frankfurt măcar. Vor ăștia de la bancă, dar n-au autorizație de mediu. Eu sunt mediul, băăi!! vorba lui Ludovic, ăla cu mobila. S-a furat și mobila, dacă-mi dați voie. Când, după divorț? Nu, după UE. A trebui s-o dăm ungurilor. Bun. Mă mut, frate, în alt partid, că cu voi nu se mai poate. Nu mai sunt nici partide; s-au furat toate.

Dați repede o lege, ceva. Omorâți un copil, o babă, faceți niște știri de inimă albastră. Hai, tati, că se poate. Bună asta cu Roșia Montană. Să se consemneze că n-am nicio poziție oficială, dar ca persoană individuală, conștientizată, mă opun. E ceva necurat: n-a trecut niciun contract pe la mine, futu-le muma-n cur. Mă opun, să fie clar. Mergea și 10%. Acum e prea târziu. Băgați-o pe procedură de urgență. Și mai aduceți un televizor, să am mai multe. Eu n-am niciun cult, nici religios, nici al personalității. Nici roșii nu mai cultiv; s-au furat și alea. Nici traseism politic nu mai poți face: s-a furat traseul.

Medicină. Da, concurență. Învățământul înflorește pe aeroportul Coandă. Avem, dom’ne, material bun, păcat că suntem o generație de sacrificiu. Prin eutanasiere. Atanasiere? Nu, mă, ăla era la educație. Și ce-are asta cu NATO și UE? Ce, bă, mă iei la mișto, cu dacia aia de căcat?

Cum, ai intrat la medicină? Vino, mă, să te pup.

PS: în timp ce scriam, o ziaristă a fost violată în plin centrul Bucureștiului. Pentru ea și pentru conștiințele noastre violate nu va ieși nimeni în stradă.

Publicitate.

foto ©Rareș Petrișor

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.